Разследващите в Милано разкриха група за терористични атаки и арестуваха

...
 Разследващите в Милано разкриха група за терористични атаки и арестуваха
Коментари Харесай

Италианската полиция разби банда, планираща терористични нападения в Турция

 

Разследващите в Милано разкриха група за терористични офанзиви и арестуваха 19 души в Италия, Швейцария, Германия и Турция. Арестите са осъществени с присъединяване на стотици служители на реда.

Сред задържаните лица е Баръш Боюн, 39-годишен турски жител от кюрдски генезис, който се счита за водач на бандата и е един от най-издирваните лица в Анкара.

Заподозрените са изправени пред обвинявания, в това число ликвидиране, терористични офанзиви и участие във въоръжена група с терористични цели.

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

Боюн е бил под домакински арест във Витербо, северно от Рим. В заповедта му за задържане се твърди за хипотетични закононарушения, в това число ликвидиране, незаконно сдружаване и закононарушения с оръжие.

Снимка: Enex

Боюн оспори тези обвинявания с аргумента, че е бил преследван заради кюрдския му генезис и сполучливо се бори против изгонването му посредством правни средства в италианските съдилища.

Сред наказаните са някогашен народен представител, някогашен началник на полицията и някогашен кмет

Според управляващите той е траял да управлява незаконна мрежа в цяла Европа от резиденция в Кротоне, до момента в който е под домакински арест. Бандата, за която се твърди, че е под негово управление, стои зад планувана офанзива против турска фабрика за алуминий през март, в която участваха атентатори самоубийци, само че беше осуетена с помощта на информация, споделена сред италианските и турските управляващи.

Снимка: Enex

Съобщава се, че в подслушани диалози Боюн се хвалел с въздействието си, потвърждавайки, че " цяла Турция " ще приказва за тях.

Твърди се също, че той е декларирал желанието си да сътвори нова организация, обособена от ПКК (Работническата партия на Кюрдистан).

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР